seebyemy

STOPPA VÅLDET NU!

In Mot våld on augusti 10, 2009 at 8:27 e m

..i Sverige och resten av världen. Jag lider av allt hemskt som sker runt omkring oss. Och är ARG för att det inte prioriteras!  Vem ansvarar för att detta inte prioriteras? Vår framtid ser INTE ljus ut. Vem vill föda fram barn som ska behöva växa upp i ”Nya Sverige” där våldtäkter och mord hör till vardagen. Skärp er nu och SLUTA blunda för det som pågår framför ögonen på er. Jag hoppas inte det är så kallt! uppe på ”tronen” att ni inte värnar det minsta för kvinnor och barn som blir  utsatta varje dag. Se nu till att göra Sverige till en trygg plats på jorden och riv alla murar som hindrar kvinnor från att ”vara människor”.

Som ni kan läsa nedan anser fler att synen på våld mot kvinnor och barn måste förändras genom hårdre lagar/straff.

Posted by shimmeringblade on July 8, 2009

Jag tror att vi kan få ner dessa överfall om vi verkligen vill det. Frågan är om svenska folket vill och är beredda att göra vad som krävs för att få ner våldsbrottsligheten, speciellt mot våra tjejer och kvinnor?

Några förslag:

1 – Inför obligatorisk självförsvarsträning för tjejer genom hela skoltiden inklusive gymnasiet och universitetet. Man kan t.ex ersätta den vanliga gymnastiken med detta. Försvaret bör inkludera defensiv och offensiv vapenhantering såsom kniv och skjutvapen. För övriga kvinnor kanske också någon form av obligatorium på träning kan införas, eller någon form av morot.

2 – Ge laglig rätt för kvinnor att bära mer effektiva vapen t.ex skjutvapen. Polisen kan inte skydda våra kvinnor det vet vi alla om, därför måste vi se till att kvinnorna kan skydda sej själva.

3 – Se över proportionalitetsprincipen i lagen om självförsvar, dvs att försvaret måste stå i rimlig proportion till angreppet. Man ska inte behöva riskera att bli dömd för misshandel bara för att man försvarar sej själv eller någon annan och då använder mer våld än nöden kräver, även om angriparen därmed blir svårt skadad eller dödad. Vi har sett hur tjejer som försvarat sej mot killgäng med kniv sedan själva blir åtalade för grovt våld, detta är fullständigt fel! Tjejer måste använda vapen om de ska kunna försvara sej mot killar (som numera ofta angriper i gäng dessutom) då får inte lagen straffa dom om dom lyckas! Samma ska gälla för män som försvarar tjejer emot överfall. Vi måste sluta att dalta med och skydda dessa våldsverkare.

4 – Upprätta dna-register på alla killar och män i Sverige

5 – Inför lagligt krav på alla former av budo- och kampklubbar att kontrollera alla killar mot brottsregistret innan de skrivs in. Den som döms för en misshandel skall beläggas med fortsatt träningsförbud över alla klubbar i Svea rike.

6 – Invandrare som begår våldsbrott ska straffas och sedan utvisas, även om de har svenskt medborgarskap.

7 – Inför dödsstraff för grova våldsbrott såsom råa hänsynslösa gängattacker mot kvinnor, mord och mordförsök och liknande.

8 – Ändra lagen så att polis kan använda tvingande åtgärder för en fasttagen gängmedlem att namnge övriga gängmedlemmar. Vad som avses med tvingande åtgärder kan diskuteras, men själv är jag inte främmande för tortyr. Återigen – vi måste sluta dalta med grova våldsbrottslingar som inte drar sej från att attackera kvinnor.

9 – Ta bort straffrabbattprincipen för ungdomar, de flesta gängen består av ungdomar och vi har sett att de är kapabla att begå de mest brutala våldsbrotten mot kvinnor, då ska de också straffas därefter.

10 – Sätt ut fler övervakningskameror av bättre kvalitet t.ex med mörkerfilmning, automatisk reaktion och fokusering på höga ljud, alarm och strålkastarfunktion. Sker ett överfall inom deras radie ska man kunna identifiera brottslingarna på filmen oavsett om det är natt eller dag, sker långt bort eller nära. Tryggheten är viktigare än integriteten. Filmen från kamerorna bör övervakas i realtid av en människa och om denne ser att ett brott är överhängande eller pågående ska övervakaren kunna sätta på ett alarm samt strålkastare från kameran som därmed belyser brottet och larmar alla i närheten så att omedelbar undsättning från frivilliga kan ske tills polis hinner anlända.

11 – Ta bort all cencur i media på våldsverkares etnicitet, namn och foto. Gör en site för allmänheten där alla våldsbrottslingar finns med namn, bild och brottshistorik.

12 – Tillsätt en oberoende utredningsgrupp till att ta fram statistik på våldsbrott och gärningsmännens ursprungsland. Om det visar sej att invandrare från vissa länder/kulturer/religiös tillhörighet är starkt överrepresenterade måste vi anpassa vår invandrarpolitik och övrig politik därefter.

13 – Inför möjlighet till anonym vittnesgivning, dvs där vittnesgivaren är anonym för den misstänkte gärningsmannen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: