seebyemy

Hang med mig runt i Costa rica!

In Resa on december 21, 2009 at 5:55 f m

Hola!

Bilderna ovan ar tagna i ”The National park” i Manuel Antonio, Costa rica. Parken var inget speciellt men stranderna var himmelriket. Ororda, folktomma strander kan jag vila ogonen pa lange. Vi lamnade nyfikna apor, hariga sengangare och lizards och togs emot med kokosnotter. Mums!! Harlig dag!!

Dag två kommer jag alltid att minnas. Resan bar av till San Ilsidro där vi besökte en lokal marknad, blev guidade genom en enorm plantage och avslutade dagen högt upp på en topp med vyer över oändlig djungel där vi kunde svalka oss i naturens friska vattenfall. Det absolut bästa på resan!

Next stop ”surfbubblan” Santa Theresa.

Efter några timmars skumpande på buss och en timmes speedboat tur anlände vi till Montezuma – ett mysigt ställe att stanna till på. Vi käkade lunch vid vattnet innan vi skumpade vidare i taxi. Vägarna i Costa rica är riktigt dåliga så det tar tid att ta sig runt, det ska man komma ihåg. Santa Theresa var som vi förväntade oss – helt sjukt underbart!

Jag rekomenderar att bo på ”Luz de Luna” – Mysigt hotell mitt i djungeln (nästan) Vi blev väckta av en ”kör” i form av djurläten varje morgon. B.la. apor i träden. Mitt över gatan från Luz de Luna ligger ett yoga center, där vi utövade yoga med havet och stranden att vila resterande sinnen på. Härlig start på dagen! Sedan blev det såklart surf varje dag, som avslutades på stranden till rödsprängda solnedgångar.

Sorgsna över att lämna ST och på ömma ben gav vi oss av mot djungeln i Monteverde… på självaste julafton! Vi överlevde julafton tack vare ormar, julmusik, paketlek och tomtefar. Monteverde var häftigt. Vi gjorde en tre timmars ridtur, Extream canopy och trekking där jag stötte på spindelmorfar och ”lekte” guide. Minst sagt händelserikt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: