seebyemy

30 års kris!

In Allmänt on mars 21, 2010 at 3:04 e m

Måste man verkligen gå igenom en kris för att hitta ”hem”? Snart är tjänstledighet, flytt och andra förändringar i omlopp. Nedräkningen har börjat… Är alla dessa förändringar nödvändiga?! Tänk om jag ändå kunde lägga locket på lådan och bara vara nöjd, med innehållet – livet. Men som envis 80-talist, njuter jag av att marken rör sig under mina fötter. Jag njuter av att inte veta vilken av solens miljoner strålar som är den rätta riktningen för mig. Min vardag blir ingen vanlig vardag utan fylld med spänning och intryck det kommande halvåret. Hoppas att jag hinner dela med mig av mina erfarenheter och svårigheter längs med vägen. Nu kör vi 😀

Tre och en halv månad senare…

Jag tror att min kris var nödvändig att gå igenom. När väldigt lite i livet är utmanande, roligt eller levande längre behövs någon typ av förändring. Det behöver inte vara att byta jobb eller flytta, men någon typ av förändring är nödvändig. Jag tror delvis på ett förändrat tankesätt men om en människa har fastnat i ett olyckligt spår, behövs ett slut på det, inte bara en övergång.
Min kris kallar jag inte kris längre, utan en försoning med mig själv.

Saker börjar falla på plats..

En känsla av ljuv harmoni har infunnit sig hos mig. Det är ren glädje! Det beror inte på att jag har lämnat åldersnojjan utan det beror på de val jag gör. Jag tog ett stort bestämt steg bort från min trygga vardag, för att prova på något nytt och utmanande. Det var så oerhört viktigt. Jag gjorde det Jag ville, och gav upp de djupt trampande spåren. Varje dag sjönk jag djupare ner i de välformade spåren, spåren och vägen som jag så fint lagt prydligt framför mig. Jag höll på att inte komma loss! Men just i den stunden tog jag ett bestämt beslut, och min blick vandrade vidare långt bort från min upptrampade väg.

Annonser
  1. De kommer bli så bra Emsan!! Tänk vad spännande det är att inte veta! Jämförsvis med om du hade jobbat kvar då hade du vetat exakt hur närmsta halvåret skulle bli, eller hur?
    Gött o ha hittat hit äntligen!!
    Pussar o kramar från mig o Ninis

  2. Du har helt rätt! Man måste utmana sig själv lite och följa magkänslan och smaklökarna. Jag känner mig så pepp av att prova opromermerade spår… var leder de mig? Imorgon ska jag beställa en ny färgställning 🙂 och skicka iväg ett art work, spännande! Otroligt kul att du lämnar en kommentar är här för att stanna, sötaste sötaste Any!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: