seebyemy

”30 års kris” = nödvändig försoning med mig själv

In Allmänt on januari 22, 2011 at 4:02 e m

För att ta vid där jag lade pennan/datorn ifrån mig… Hoppas att ”alla” ni som följde min blog hittar hit igen 😉

Nu har harmonin äntligen infunnit sig och jag kan börja skriva igen. Det känns oerhört skönt. Ni får gärna lämna kommentarer och berätta om hur ni känner. Jag vet att många hamnar i en kris när 30-snöret närmar sig. Det är inte konstigt eftersom en ny epok infinner sig även om man inte är redo. Vänner och kollegor blir gravida och husprat blir väldigt aktuellt. Det är svårt att hålla sig utanför denna vackra karusell med små gudomligt söta bäbisar, mönstrade mini-plagg och magar i vädret.

Jag började min resa med att rannsaka mig själv. Det gjorde jag ute på min släkts landställe där jag kunde vara ensam och höra mitt hjärtat slå, mina tankar skrika och känna min kropp skaka. Det var tydliga tecken på att min kropp och själ inte var Ett. Jag bestämde mig där och då att jag måste lyssna ordentligt på mitt inre, som berättade för mig att det var hög tid att exploaterat nya vägar och områden, och lyssna till mina känslor och behov. Jag tog ett par otroligt svåra beslut som har förändrat min situation. Idag är jag i harmoni. Jag är glad och har förstått vad som är viktigt för mig för att må bra och vara i harmoni.

OM du känner som jag gjorde och inte hittar harmoni och glädje, gör något åt det. Nu!
Ingenting löser sig av sig själv utan prioritera tid till det. Rannsaka dig i en miljö där du kan öppna alla dina sinnen och när du kan det lyssna öppenhjärtat på vad din kropp och själ mår bra av. Inför det i ditt liv och förändra det som hindrar dig till harmoni och glädje. Det är bara Du som kan förändra din situation.

Nu vet jag att Kärlek-Familj-Vänner, Resa, Design, Musik, Sport-Träning och god Mat är viktigt för mitt välmående. Det är en del av mig. Om något saknas är jag inte hel.

Kvällens två Citat:

– Beslut är konsten att lyssna till det som ger oss inre frid. Det finns inget rätt eller fel beteende. Det enda meningsfulla valet står mellan rädsla och kärlek.

Citat ur boken ”Lev och lär kärlek” av Gerhard G. Jampolsky sidan 45-46

– Glädje är som ett ljus. Tänder du det för andra, faller skenet tillbaka på dig själv.

Carit Etlar

– Spend some time alone every day.

Citat: Dalai Lama

Tack för en skön dag idag. Jag önskar er en mysig lördags kväll.
Kram Emy

Annonser
  1. Emsan!
    Du har så rätt!! Jag är glad att du kommit fram till den slutsatsen och är i harmoni. Nu hoppas jag bara att din pappa blir bättre och att allt ordnar sig.
    Stor bamsekram!

    • Tack hjärtat! Jag är glad att du finns här och delar min blog 🙂 Du är grym Any! Du arbetar med att stärka dig själv för att orka med att vara en underbar respektive, mamma, person och vän. Jag är stolt över dig och är så glad att ha funnit dig som vän. Jag hoppas pappa återhämtar sig snart, sedan ska vi jobba med att få honom i harmoni, han med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: