seebyemy

Högt, manglande, mörkt och sexigt – DU PACQUE satte oss på plats ikväll!

In Musik on november 20, 2011 at 12:41 f m

Jag stängde min ytterdörr kl. 22 – skynda, skynda jag vill inte missa dem! Trappstegen och plattorna försvann under mina fötter och jag var där på några minuter. Förbi långa kön och fram till vakten som bad om mitt namn och hälsade mig välkommen med ett vackert leende. Så, nu är jag äntligen på plats! Fram till scenen där jag studsade till av glädje och omfamnades av brors mysiga kompis och sedan hans flickvän. Sedan försvann jag långt in i ”Du pacque’s” erotiska värld”.

De bjöd oss verkligen på sitt unika sound ikväll, med härligt mjuka rörelser och sjukt stabila solon! Trummorna lät bättre än någonsin och samspelet med bas o guitar fick Matilda och sången att lyfta några centimeter från golvet. Det var magiskt!

Jag kunde inte stanna och lyssna på CSS p.g.a. min elaka influensa som aldrig släpper, men jag uppdaterar med info om deras spelning inom kort. Det var ett fullsatt Debaser Medis som jag lämnade bakom mig.

Bonjour festkamrater!

Vi älskar att titta på er när ni dansar. Vi älskar öl och laser. Vi älskar CSS! Lördagen den 19:e november kommer det brasilianska indierocksundret CSS, frälser oss med låtar som Let’s Make Love And Listen To Death From Above och besannar vår drömbokning. Du Pacque är kvällens förband. William Hamilton och Leo Forsell viger er med sin sjuka mixar. Alla är gifta med varandra denna kväll. Amen!

+ CSS [BRASILIEN]
Karismatiska och provokativa Cansei de Ser Sexy från São Paulo har gått från att vara hela Brasiliens älsklingar till att bli en angelägenhet på de flesta rockklubbar världen över. Deras låtar ”Patins” och ”Lets Make Love and Listen to Death From Above” från deras självbetitlade album från 2006 blev något av det årets stora indieanthems och hela världen ville lyfta 80-talsklädda Lovefoxxx, gruppens sångerska, på sina uppsträckta armar.

Några skrek garagedisco och andra började leta i skivbackarna efter gamla B-52s vinyler. Hursom nådde ryktet fram till det respektingivande skivbolaget Sub Pop som kontrakterade ett sydamerikanskt band för allra första gången. Med ett nytt album och en lång turné framför sig kommer nu CSS tillbaka till Debaser för andra gången. Senast var det år 2006 då bandet spelade inför ett absolut helt fullsatt Debaser Slussen. Fem år efter är det dags på Debaser Medis. Som vi har längtat!

+ DU PACQUE
Du Pacque går framåt som en gitarrslinga utan riktning. Högt, manglande, mörkt och sexigt. Med sin massiva psykadeliarock har de gjort succé på på bland annat Debaser, Arvikafestivalen och Popadelica. De har dessutom uppmärksammats av bl.a. The Groove, P3Lab och franska AbsolutNoise, som alla förförts av bandets unika och direkt igenkännbara sound. Kvällens förband går upp på scen cirka 22:00

+ WILLIAM & LEO
Klubbmoguler, mäster-discjockeys, och levande dansmusiklexikonen William Hamilton och
Leo Forssell kommer och svävar ut med deras handplockade palett av toner, ljud och rytmer.

I princip varje helg sen de träffades har de tillsammans återfunnits bakom ett par skivspelare på Stockholms bästa nattklubbar där de, med ett svårdefinerat, lynnigt och kompromisslöst urval av musik frambringat magiska känslor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: