seebyemy

Hur blev det lördag ?

In Allmänt on november 26, 2011 at 9:13 f m

Visst är det underbart att börja dagen tillsammans med morgonsolen och lugnet över staden! Jag promenerar längs Götgatan där lastbilar blockerar gatan på ett härligt sätt för att tömma sina innehåll. Det är en härlig känsla när Stockholm börjar vaknar till liv, precis innan stressen av målmedvetna människor som ska kors och tvärs genom stan till sina jobb. Det här ser jag till att få uppleva varje fredag när jag och Malena ses över en tidig frukost – oftast i fransk touch! Gör det du med 🙂

Men den här fredagen fick jag lämna Stockholm för en visit i Småland. Vi skulle ta ett sista avsked av min häftiga 102-åriga farmor. Jag vill berätta om henne för att hon är den coolaste ”tjejen” jag har fått lära känna. Hon har så många vackra sidor att jag blir totalt överväldigad när jag tänker på henne. Jag vågar nog säga att hon har förgyllt alla hon någonsin har kommit i kontakt med under sin tid, och hon kommer fortsätta att beröra med alla minnen som vi bär på och genom min blogg. Jag kommer att dela med mig av henne på alla sätt jag kan! B.la. kommer ni att få ta del av Anna’s vackra rim som jag älskar så mycket.

Anna’s dörr stod alltid öppen för ”alla”. På söndagsbesök hos farmor fick vi alltid våfflor för att vi älskade det! När jag och bror hade ätit oss proppmätta på farmors våfflor med mycket socker, grädde och sylt lät farmor alltid grädda ett par våfflor till, för att hon visste att vi skulle bli lite småsugna om en stund. Det var rena drömmen att springa ut i köket och plocka ruta för ruta av de riktigt frasiga våfflorna. Farmor var så givmild och omtänksam. Hon rörde sig i lägenheten på korta, raska steg. Fyllde på kaffi och fixade och donade med allt. Hon var alltid varm och glad och lätt på rösten.

Små ord om farmor – större kommer 🙂

Nu ska jag ut och promenera längst klipporna på vår västra kust, försöka landa i allt som har hänt och ha en super-mysig helg. Hoppas ni också får en skön och varm helg!

Kram till er!
/Emy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: